Wellness rekreačnej chaty – Bindt

Pohľad na čelnú fasádu Čítaj dalej »

Naša projekčná kancelária bola oslovená bývalým klientom na spracovanie ideovej vízie zmeny kôlne na multifunkčný prístrešok s wellness časťou. Nakoľko klient si rekonštrukciou garáže a prístavby vytvoril modernú dielničku s kôlňou, pôvodná stavba stratila svoje opodstatnenie. Preto sa rozhodol vybudovať miesto s možnosťou prestrešeného ohniska za účelom opekania, grilovania a víkendového rekreovania. Informácie o stavbe: Lokalita: Obec Hnilčík, časť Bindt Druh stavby: Murovaná stavba Nadmorská výška: 640 m n. m. Podlahová plocha:  m² Dátum výstavby: 2014 Požiadavky klienta: vypracovanie ideovej vízie vytvorenie súkromia a optické oddelenie od susedov optický kontakt s prírodou Architektonické riešenie: Jestvujúca stavba slúžila ako kôlňa, kde našou myšlienkou je otvoriť ju a prepojiť s prírodou, ale natoľko aby vytvárala aj dostatočne súkromie. Stavba ma obdĺžníkový tvar a je predelená nosnou stenou, ktorá ju delí na dva časti. Väčšia časť (ľavá) je navrhnutá ako miesto na grilovanie a opekanie, kde novovybudovaný gril sa napojí na jestvujúci komín. Pravá... Čítaj ďalej »

Interiér viacgeneračného domu

Celkoví pohľad na obývaciu zónu Čítaj dalej »

Klient nás zavolal do viacgeneračného trojposchodového domu, kde riešeným priestorom malo byť najvyššie podlažie s možnosťou vybudovania samostatnej bytovej jednotky so spoločným výstupným schodiskom. Priestor slúžil ako nočná časť pre najmladšiu generáciu s vlastnou kúpeľňou. Požiadavkou klienta bol moderný vzhľad, s pastelovo ladenou farebnou škálou stien určený pre dve osoby. Riešený interiér sa týkal obývacej izby, chodby, spálne, kuchyne a pracovne. Vstupná chodba: Vstupnú chodbu tvorila podesta schodiska, ktorá sa oddelí od schodiskového priestoru posuvným dverným zaskleným systémom. Chodba slúži ako centrálny vstup, ktorý prepája jednotlivé miestnosti. V ľavej časti od výstupného schodiska je navrhnutá drevená polička, ukotvená do steny na odkladanie kľúčov a drobností. Osvetlenie miestností bude zabezpečené štvorcovým stropným svietidlom. Steny sú navrhnuté v svetložltom odtieni, ktoré farebne prepájajú jednotlivé miestnosti. Vo všetkých miestnostiach je navrhnutá drevená plávajúca podlaha. Jestvujúce zárubne sa nahradia novými drevenými zárubňami s dverným krídlom a presklenou výplňou. Obývacia izba: Je to najväčšia izba... Čítaj ďalej »

Interiérový dizajn

Navrhujeme bytové i nebytové interiéry, kde kladieme dôraz na funkčnosť a estetiku, uhladenosť daného priestoru. Ponúkame naším klientom splniť si sen o ich vysnenom bývaní a pretvárame ho do reality. Naším cieľom je vytvoriť priestor, v ktorom sa majiteľ bude cítiť príjemne a svojím usporiadaním mu bude slúžiť. Riešením návrhu interiéru sa vyhnete možným chybám a problémom, vymýšľame riešenia tak, aby nič neostalo na náhodu, počnúc od zamerania skutkového stavu až po vyhotovenia interiérovej dokumentácie. Nenechajte sa obmedzovať zlou dispozíciou priestoru, ale priestor si prispôsobte svojím potrebám.

Rekreačná chata – Bindt

Pohľad z ulice na terasu Čítaj dalej »

Informácie o stavbe: Lokalita: Obec Hnilčík, časť Bindt Druh stavby: Murovaná stavba Nadmorská výška: 640 m n. m. Orientácia: Vstup zo severozápadnej strany, záhrada orientovaná na juhozápad Podlahová plocha: 79,80 m² Obostavaný objem: 176,25 m³ Vetranie: Prirodzené otvorovými konštrukciami Zdroj: Krbová vložka, elektrický bojler, solárne panely Dátum výstavby: 2013 Požiadavky klienta: vypracovanie projektu na stavebné povolenie pôvodným zámerom bola rekonštrukcia jestvujúcej chaty (pre zlý technický stav bola stavba odstránená) navrhnúť kompaktnú rekreačnú chatu pre štvorčlennú rodinu so spálňou pre rodičov umiestnenú na prízemí prepojenie denných miestností z okolitou prírodou zapadnutie do rázu dediny Architektonické riešenie: Ako už bolo spomenuté, pôvodným zámerom bola rekonštrukcia vyše 100-ročnej drevenej chaty. Pri obhliadke sa zistilo, že strešná konštrukcia je zdravá, bez známok hniloby a napadnutia škodcami. Obvodové steny drevenice boli omietnuté z oboch strán a miestami boli znaky jemného vlhnutia (to sa prisudzovalo zlému vetraniu, dlhodobému nevyužívaniu objektu a absencie hydroizolácie). Pri rekonštrukcii sa... Čítaj ďalej »

Rekonštrukcia Spoločenskej sály – obec Dravce

Pohľad na montovanú oceľovú stužujúcu konštrukciu Čítaj dalej »

Informácie o stavbe: Lokalita: Obec Dravce Druh stavby: Murovaná z pieskovcového kameňa Nadmorská výška: 648 m n. m. Orientácia: Vstup do budovy z juhovýchodnej strany Podlahová plocha: 184,27 m² Vetranie: Prirodzené oknami Zdroj: Akumulačné elektrické pece Predpokladaný dátum rekonštrukcie: 2014 Požiadavky klienta: vypracovanie projektu na stavebné povolenie klient obec Dravce mal požiadavku na výmenu stropnej konštrukcie v spoločenskej sále, s čo najmenšími zásahmi do nosnej konštrukcie objektu výmenu podlahy pod jestvujúcim pódiom osadenie nového pódia zachovanie jestvujúcej keramickej dlažby Architektonické riešenie: Budova bývalého liehovaru je situovaná v obci Dravce, v okrese Levoča, v katastrálnom území Draviec. Budova bývalého liehovaru je typickou ukážkou jednoduchých výrobných stavieb, ktoré boli v Spišskom regióne na rozhraní 19. a 20. storočia bežne stavané aj v pomerne malých obciach. Situovaná je pri obecnej ceste, približne 400 m východne od kostola. Osadená je kolmo k ceste, do zvažujúcej sa stráne. Architektonický ráz jestvujúcej časti objektu sa po... Čítaj ďalej »

Pasívny dom Malé pole

Pohľad zo záhrady na terasu Čítaj dalej »

Informácie o stavbe: Lokalita: Spišská Nová Ves, časť Ferčekovce, IBV a rekreačná zóna Malé Pole Druh stavby: Drevostavba Nadmorská výška: 540 m n. m. Orientácia: Vstup zo severnej strany, záhrada orientovaná na juh Podlahová plocha: 121,59 m² Obostavaný objem: 354,3 m³ Vetranie: Riadené vetranie s rekuperačnou jednotkou Zdroj: Solárne panely, nízkoteplotné elektrické podlahové kúrenie, recyklácia sivej vody Prepočet cez PHPP: áno Merná potreba tepla: 12 kwh/m²a Predpokladaný dátum výstavby: 2015 Požiadavky klienta: vypracovanie projektu na stavebné povolenie klient si spočiatku chcel postaviť úsporný dom s využitím obnoviteľných zdrojov energie spálňa má mať vlastný šatník s prechodom do kúpeľne deti majú mať vlastnú kúpeľňu hosťovská izba má byť na prízemí pozemok už bol kúpený s vhodnou orientáciou, ale s obmedzeniami tvaru a veľkosti stavby Architektonické riešenie: Stavebný pozemok bol vhodne vybraný pre umiestnenie stavby, ktorá by mala spĺňať požiadavky pre pasívny dom. Pozemok je v mierne svahovitom teréne s maximálnym prevýšením... Čítaj ďalej »

Návrh interiéru mezonetového bytu

Pohľad na akvárium Čítaj dalej »

Ako čerstvý majiteľ nás klient  zavolal do mezonetového bytu nachádzajúcom sa v panelovom dome, s prosbou návrhu zmeny vstupnej chodby s výstupným schodiskom a obývacej časti, ktorej súčasťou malo byť aj mohutné akvárium. Vstupná chodba: Základnou myšlienkou bolo navrhnúť schodisko, ktoré by opticky nepôsobilo robustne a obmedzujúco, ale priestor by pojímalo (prepájalo) s pocitom vzdušnosti. Preto sme sa rozhodli dané schodisko navrhnúť ako samonosné, upnuté zľava do nosnej steny prostredníctvom bočnice, ktorá prenáša väčšiu časť zaťaženia do nosného múru. Zábradlie je navrhnuté tyčové s vrchným dreveným madlom osadeným na nerezových stĺpikoch. Pod schodiskom je navrhnutá vešiaková stena so zaveseným botníkom a držiakom na dáždniky. Oproti nej je situované zrkadlo, umiestnené medzi dvojicou kúpeľňových dverí. Stropné trámy budú pri vstupe do bytu čiastočne zakryté sadrokartónom s osadenými bodovými svetlami s chrómovým olemovaním. Obývacia izba: Hlavnú dominantu obývacej izby tvorí mohutné akvárium, umiestnené pri nosnom múre. Kvôli jeho veľkej hmotnosti mohlo byť... Čítaj ďalej »

Polyfunkčný bytový dom – Obec Danišovce

Severný pohľad na vstup do bytov Čítaj dalej »

Boli sme oslovení klientom, na spracovanie štúdie týkajúcej sa nájomných bytov s priemernou rozlohou do 60 m², ktorá by bola financovaná za podpory štátneho fondu rozvoja bývania. Prezreli sme si dva objekty, kde by bola možná realizácia bytov. Prvý objekt bol súčasťou kultúrneho domu a spoločenskej sály, no pri obhliadke sa našli systémové poruchy obvodového nosného muriva. Druhý objekt sa nachádzal v centre obce (jestvujúce potraviny), ktorý má vhodnú polohu, možné dispozičné rozdelenie a vhodnú orientáciu. Exteriér V štúdii sa uvažovalo o vybudovaní nadstavby nad jestvujúcimi potravinami s pavlačovým prístupom zo severnej strany. Pri návrhu trebalo vziať do úvahy, že v spodnej časti sa nachádza funkčná prevádzka potravín, ktorá ma zo zadnej strany skladovacie priestory. Pavlač bude vytvorená z drevenej konštrukcie, na ktorú sa dostaneme priamym schodiskom s medzipodestou. Pri výstupnom schodisku na prízemnom podlaží (momentálne miestna posilňovňa) sa vytvorí pivničný priestor pre každý byt. Na nadzemnom podlaží sa vybuduje... Čítaj ďalej »

Interiér kuchyne a návrh schodiska – Košice okolie

Pohľad od terasy Čítaj dalej »

Klient nás zavolal do novostavby rodinného domu s prosbou o vhodné navrhnutie kuchynskej linky vo vidieckom (country) štýle a možnosti skrášlenia výstupného schodiska nachádzajúcom sa v priestore chodby. Kuchynská linka s jedálenskou častou: Klient mal predstavu o vzhľade kuchynskej linky, ktorá by bola prevedená vo vidieckom štýle s použitím kombinácie dreva a nepálenej tehly. Súčastou kuchynskej linky má byť aj vybudovaný kuchynský pracovný ostrovček s možnosťou uloženia sezónnych plodín. Kuchynská linka začína pri vstupných dverách do technickej miestnosti, kde bude vybudovaná deliacia priečka z nepálených tehál. Za ňou nasleduje potravinová skriňa so vstavanou chladničkou a následne pracovná časť s úložným priestorom. Vstavané spotrebiče sú prispôsobené vzhľadu navrhovanej linky. Pod kuchynským oknom, ktoré je orientované do záhrady sa nachádza dvojdrez so vstavaným výsuvným odpadkovým košom. Pracovný ostrovček je umiestnený 1,2 m od pracovnej dosky a pozostáva zo skrinky na uloženie potravín a zo strany jedálenského stola skrinky na riad. Nad pracovným... Čítaj ďalej »

Návrh interiéru rodinného domu – Košice okolie

Pohľad na relaxačnú zónu Čítaj dalej »

Klient nás zavolal do zrekonštruovaného rodinného domu, kde riešeným priestorom malo byť prvé nadzemné podlažie. Daný priestor prešiel skoršou rekonštrukciou, no nastal čas zmeny. Riešeným priestorom bola spoločenská “obývacia” izba, spálňa a detská izba, ktorá zmení svoju funkciu na pracovňu. Klient nemal jasnú predstavu aký štýl pracovne sa k nemu hodí, ale s manželkou sa spolu zhodli, že spálňa bude ladená do fialovej farby a podlahy v celom podlaží budú jednotné. Spoločenská izba má slúžiť na občasné stretnutie rodiny počas sviatkov, osláv a na jej tvorbu sme mali voľnú ruku. Pracovňa: Požiadavkou klienta pri návrhu pracovne bolo vytvorenie dostatočne veľkého úložného priestoru na dokumenty a knihy. Pracovňa je ladená do anglického štýlu s prevládajúcou kombináciou masívneho dreveného nábytku a otvorených policových skríň. Pôvodné jednokrídlové vstupné dvere do pracovne sa vybúrajú a nahradia dvojkrídlovými so smerom otvárania do pracovne. Po vstupe sa na ľavej strane nachádza policový systém so zabudovaným výduchom... Čítaj ďalej »