Rekonštrukcia rodinného domu – Humenné

Rekonštrukcia rodinného domu Čítaj dalej »

Naša projekčná kancelária bola oslovená klientom o vypracovanie návrhu rekonštrukcie rodinného domu v Humennom. Jedná sa o dvojpodlažný dom čiastočne zapustený v svahu. Na prvom nadzemnom podlaží sa nachádza denná a nočná časť, ktorá je tvorená obývacou izbou, kuchyňou, spálňou, kúpeľňou, toaletou a dvoma detskými izbami. V podzemnom podlaží je to technické zázemie (technická miestnosť, práčovňa, dieľna), posilňovňa s príslušnou toaletou a sprchovacím kútom. Požiadavkou klienta bolo vytvorenie návrhu moderného rodinného domu, vytvorením terasy s priamym prechodom do záhrady. Ideový návrh Základná výrazná zmena sa udeje pri zmene jestvujúcej dvojúrovňovej strechy s vyvýšenou atikou z troch strán, ktorá sa  nahradí pultovou strechou, nakoľko v prvom nadzemnom podlaží chýba stužujúci veniec. Absencia venca sa prejavila pri vzniku trhlín na obvodovej stene. Pultová strecha je navrhnutá s minimálnym presahom strešného plášťa. Okenné konštrukcie sa opticky zväčšia, s čo najväčším využitím polohy jestvujúcich otvorových konštrukcií. Dvojkrídlové vchodové dvere sa nahradia dverami s bočným... Čítaj ďalej »

Vidiecka usadlosť založená na princípe FengShiu – nízkoenergetická stavba

Nízkoenergetický dom - vidiecka usadlosť Čítaj dalej »

Naša projekčná kancelária bola oslovená klientom na vypracovanie projektovej dokumentácie rodinného domu založeného na princípe FengShui. Klientka má pozitívny vzťah k prírode, ktorý sa odzrkadľuje na dispozícií a celkovom vzhľade stavby. Informácie o stavbe: Lokalita: Borinka pri Bratislave, okres Stupava Druh stavby: nízkoenergetický dom Nadmorská výška: 263 m n. m. Orientácia: vstup je orientovaný na severovýchod Podlahová plocha: 113,8 m² Vetranie: riadené vetranie  - rekuperačná jednotka Zdroj: krbová vložka, nízkoteplotné vykurovanie Predpokladaný dátum výstavby: 2014 – 2015 Požiadavky klienta: vypracovanie návrhu s ohľadom na zásady FengShui použitie prírodných stavebných materiálov veľkorysejšia kuchynská časť pre spoločné varenie so známymi a rodinou vzhľad domu prevedený vo vidieckom štýle Architektonické riešenie: Prístup k navrhovanému objektu  je vo výraznom svahovitom teréne, ale samotný pozemok je rovinatý. Navrhovaný objekt je dvojpodlažný, má pôdorysný tvar obdĺžnika, so vstupom orientovaným na severovýchod. Na 1. nadzemnom podlaží sa nachádza zádverie, šatník, technická miestnosť, spálňa rodičov s vlastnou kúpeľňou,... Čítaj ďalej »

Interiér viacgeneračného domu

Celkoví pohľad na obývaciu zónu Čítaj dalej »

Klient nás zavolal do viacgeneračného trojposchodového domu, kde riešeným priestorom malo byť najvyššie podlažie s možnosťou vybudovania samostatnej bytovej jednotky so spoločným výstupným schodiskom. Priestor slúžil ako nočná časť pre najmladšiu generáciu s vlastnou kúpeľňou. Požiadavkou klienta bol moderný vzhľad, s pastelovo ladenou farebnou škálou stien určený pre dve osoby. Riešený interiér sa týkal obývacej izby, chodby, spálne, kuchyne a pracovne. Vstupná chodba: Vstupnú chodbu tvorila podesta schodiska, ktorá sa oddelí od schodiskového priestoru posuvným dverným zaskleným systémom. Chodba slúži ako centrálny vstup, ktorý prepája jednotlivé miestnosti. V ľavej časti od výstupného schodiska je navrhnutá drevená polička, ukotvená do steny na odkladanie kľúčov a drobností. Osvetlenie miestností bude zabezpečené štvorcovým stropným svietidlom. Steny sú navrhnuté v svetložltom odtieni, ktoré farebne prepájajú jednotlivé miestnosti. Vo všetkých miestnostiach je navrhnutá drevená plávajúca podlaha. Jestvujúce zárubne sa nahradia novými drevenými zárubňami s dverným krídlom a presklenou výplňou. Obývacia izba: Je to najväčšia izba... Čítaj ďalej »

Interiér kuchyne a návrh schodiska – Košice okolie

Pohľad od terasy Čítaj dalej »

Klient nás zavolal do novostavby rodinného domu s prosbou o vhodné navrhnutie kuchynskej linky vo vidieckom (country) štýle a možnosti skrášlenia výstupného schodiska nachádzajúcom sa v priestore chodby. Kuchynská linka s jedálenskou častou: Klient mal predstavu o vzhľade kuchynskej linky, ktorá by bola prevedená vo vidieckom štýle s použitím kombinácie dreva a nepálenej tehly. Súčastou kuchynskej linky má byť aj vybudovaný kuchynský pracovný ostrovček s možnosťou uloženia sezónnych plodín. Kuchynská linka začína pri vstupných dverách do technickej miestnosti, kde bude vybudovaná deliacia priečka z nepálených tehál. Za ňou nasleduje potravinová skriňa so vstavanou chladničkou a následne pracovná časť s úložným priestorom. Vstavané spotrebiče sú prispôsobené vzhľadu navrhovanej linky. Pod kuchynským oknom, ktoré je orientované do záhrady sa nachádza dvojdrez so vstavaným výsuvným odpadkovým košom. Pracovný ostrovček je umiestnený 1,2 m od pracovnej dosky a pozostáva zo skrinky na uloženie potravín a zo strany jedálenského stola skrinky na riad. Nad pracovným... Čítaj ďalej »

Návrh interiéru rodinného domu – Košice okolie

Pohľad na relaxačnú zónu Čítaj dalej »

Klient nás zavolal do zrekonštruovaného rodinného domu, kde riešeným priestorom malo byť prvé nadzemné podlažie. Daný priestor prešiel skoršou rekonštrukciou, no nastal čas zmeny. Riešeným priestorom bola spoločenská “obývacia” izba, spálňa a detská izba, ktorá zmení svoju funkciu na pracovňu. Klient nemal jasnú predstavu aký štýl pracovne sa k nemu hodí, ale s manželkou sa spolu zhodli, že spálňa bude ladená do fialovej farby a podlahy v celom podlaží budú jednotné. Spoločenská izba má slúžiť na občasné stretnutie rodiny počas sviatkov, osláv a na jej tvorbu sme mali voľnú ruku. Pracovňa: Požiadavkou klienta pri návrhu pracovne bolo vytvorenie dostatočne veľkého úložného priestoru na dokumenty a knihy. Pracovňa je ladená do anglického štýlu s prevládajúcou kombináciou masívneho dreveného nábytku a otvorených policových skríň. Pôvodné jednokrídlové vstupné dvere do pracovne sa vybúrajú a nahradia dvojkrídlovými so smerom otvárania do pracovne. Po vstupe sa na ľavej strane nachádza policový systém so zabudovaným výduchom... Čítaj ďalej »

Kompletný interiér a exteriér rodinného domu v Lučivnej

Pohľad na pracovňu od vstupných dverí Čítaj dalej »

  Majiteľka nás oslovila so žiadosťou vypracovania kompletného interiérového dizajnu v rozostavanej novostavbe rodinného domu. Rodinný dom sa nachádza v obci Lučivná. Je to dvojpodlažná stavba s obytným podkrovím, osadená v svahovitom teréne postupne sa zvyšujúcom od hlavnej cesty. V prízemnom podlaží sa nachádza garážový priestor s exteriérovým výstupným betónovým schodiskom osadeným z pravej strany, cez ktoré sa dostaneme k hlavnému vstupu. Nadzemné podlažie tvorí dennú časť, ktorá je prepojená so záhradou a nočnú časť tvorí zobytnené podkrovie s dvoma terasovými balkónmi. Klientka mala predstavu elegantného moderného bývania s jednoduchými líniami a použitím prírodných materiálov bez výrazne farebných prvkov v priestore. Zádverie: Nachádza sa nadzemnom podlaží s elegantným vstupom tvoreným stĺpmi. Na ľavej strane je navrhnutý botník so sedacou častou. Oproti sa nachádza vstavaná skriňa delená na tri časti s motívom kontúry stromu. Podlahová plocha je na celom prízemí navrhnutá z keramických dlaždíc, kvôli elektrickému rohožovému vykurovaniu. Strop je navrhnutý ako tvarovaný sadrokartónový podhľad s osadenými bodovými svetlami a v strede s centrálnym... Čítaj ďalej »

Návrh interiéru rodinného domu Košice

Pohľad na sedaciu časť Čítaj dalej »

Klientka nás zavolala do novostavby rodinného domu ktorý sa nachádza v užšom centre Košíc, kde riešeným priestor sa nachádza na prízemnej časti, ktorú tvorí obývacia izba spojená s kuchyňou a zádverím. Požiadavkou klientky bolo vytvorenie interiéru v koloniálnom štýle, použitím sklobetónových tvárnic v zádverí a tmavou drevenou podlahou. Vstupná chodba/zádverie: Do vstupnej chodby sa dostaneme cez exteriérovú terasu prepojenú s malým dvorom. Tá slúži ako centrálny vstup do domu a prepája obývaciu časť nachádzajúcu sa na ľavej strane a zabudovaným samostatným šatníkom. Samostatný chodbový priestor je dosť úzky a preto na pravej strane od vstupných dverí je navrhnutá úzka botníková skrinka a oproti nej je navrhnutý vstavaný šatník oddelený od chodby posuvným dverami a vybavený vstavanou skriňou. Osvetlenie chodby a vstavaného šatníka je navrhnuté stropným svietidlo v chodby a bodovými svietidlami v šatníku. Na ľavo od vstupných dverí sa dostaneme do obývacej zóny. Obývacia zóna: Je to najväčší priestor celého... Čítaj ďalej »